Una dintre problemele cu care se confruntă centrele de donare este că o majoritate a donatorilor nu donează cu regularitate. Unitățile sanguine donate de ei nu sunt considerate la fel de sigure, din acest motiv, și nu sunt recomandate pentru pacienții care au cele mai mari nevoi de sânge – pacienții politransfuzați. În general, ei sunt bolnavi de talasemie majoră, leucemie sau alte boli cronice și pot ajunge să aibă nevoie de până la 5 unități în fiecare lună. Pentru că primesc atât de multe unități, leucocitele din sânge trebuie eliminate înainte de prepararea unităților, iar acest proces se face doar pentru sângele donat de acei donatori ”fideli” donării.

Prin Lifeline ne propunem să ghidăm și să sprijim donatorii să își crească numărul de donări anuale pentru a asigura sutelor de pacienți politransfuzați unitățile sanguine de care au nevoie.

Poți ajuta mai mult cu sângele donat dacă te înscrii în proiectul Lifeline. Te vom contacta și, dacă îți va fi de folos, îți vom reaminti când poți dona sânge astfel încât fiecare unitate de sânge donată de tine să fie sărăcită în leucocite și apoi transfuzată pacienților cu cele mai mari nevoi.

Acest proiect a fost facut posibil de ajutorul SUNNINGDALE PARK ROMANIA APPEAL - UK.

App