Evenimente

Ne dorim ca, prin informare şi educare, să putem pune bazele unei comunităţi solide de oameni care să împărtăşească viziunea noastră asupra importanţei donării de sânge benevole şi neremunerate. Ştim foarte bine că o comunitate nu poate exista fără interacţiune, fără oportunităţi ca membrii săi să se implice într-un dialog valoros şi un schimb reciproc de experienţe şi informaţii. Aceste interacţiuni iau forma evenimentelor şi proiectelor.

Evenimentele se conturează în jurul datelor importante de peste an şi sunt un prilej de a pune laolaltă părţile interesate, fie că vorbim de membrii societăţii civile, cadre medicale, factori de decizie, donatori sau susţinători.

Proiectele sunt mecanisme complexe prin care ne propunem să realizăm obiective specifice de informare, educare şi promovare, pe care le derulăm cu sprijinul partenerilor noştri şi care pot avea etape şi calendare distincte.

Pe lângă acestea, desfăşurăm cu regularitate ceea ce noi denumim „excursii de donare”. Un grup de donatori este însoţit la centrul de donare de un donator-veteran şi voluntar al FDBS, care le poate răspunde la întrebări pe măsură ce acestea apar şi le poate aborda orice preocupare pe care ar putea să o aibă cu privire la prima lor experienţă ca donatori de sânge. Începute odată cu constituirea FDBS şi devenite tradiţie, „excursiile de donare” fac parte din sprijinul pe care ne propunem să-l acordăm tinerilor donatori pentru ca experienţa donării de sânge să fie una pozitivă şi care să devină recurentă.

  • 2000: Am constituit Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge

  • 2004: Comunicăm prin artă — au loc mai multe expoziţii de pictură şi concerte în aer liber pentru a creşte nivelul de conştientizare cu privire la donarea de sânge

  • 2005: Cu sprijinul Ambasadei Ţărilor de Jos, tipărim 6000 de cărţi ilustrate pentru clasele primare şi le distribuim în şcolile din Bucureşti (sectorul 2) [link]:

  • 2006-2007: Desfăşurăm campania „Eu voi dona! Dar tu?”, cu fonduri PHARE, şi le vorbim tinerilor liceeni despre donarea de sânge benevolă şi neremunerată.

  • 2008-2009: Cu sprijinul AVIS Regionale Veneto, realizăm şi distribuim cartea ilustrată pentru copii „Alte aventuri ale picăturilor de sânge”, pentru ca aceştia să-şi poată forma o imagine corectă asupra donării de sânge.

  • 2011: Celebrăm Ziua Mondială a Donatorului de Sânge (14 iunie) la Liberty Center din Bucureşti.

  • 2013: Reprezentăm România la Forumul Internaţional al Tineretului (Amsterdam), desfăşurat de Federaţia Internaţională a Organizaţiilor Donatorilor de Sânge.

  • 2015: Celebrăm Ziua Mondială a Donatorului de Sânge (14 iunie) la Cafeneaua La Boheme din Bucureşti, alături de Pianocktail.

  • 2016: Participăm la „Săptămâna Altfel”, unde voluntarii noştri le vorbesc copiilor despre donarea de sânge, prin joc şi desen.