Despre noi

Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge (FDBS) este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, având ca scop declarat promovarea donării de sânge benevole şi neremunerate în scopul alcătuirii unei baze de donatori recurenţi care să poată asigura, în cele din urmă, autosuficienţa sanguină la nivel naţional. FDBS şi-a început activitatea în anul 1996 şi a căpătat personalitate juridică în 2000, an în care a devenit şi membră a Federaţiei Internaţionale a Organizaţiilor Donatorilor de Sânge (FIODS).

Mai simplu spus, ne propunem să informăm şi să educăm pentru a construi o comunitate care înţelege importanţa şi necesitatea donării de sânge, acţionează pentru asigurarea autosuficienţei sanguine şi cultivă un mediu prielnic voluntariatului, implicării sociale şi extinderii continue.

Întreaga activitate FDBS este realizată de voluntari. Aceştia sunt persoane de vârste diferite şi cu diverse formări profesionale, care îşi dedică experienţa şi timpul liber evenimentelor și proiectelor noastre, fiind motivaţi de importanţa pe care donarea de sânge o are pentru salvarea de vieţi omeneşti. Beneficiem, de asemenea, de sprijinul comunităţii de afaceri — manifestat fie prin deschiderea spre organizarea de colecte mobile la sediul diverselor companii, fie prin sprijin material şi financiar — şi urmărim să fim un partener de dialog activ pentru factorii de decizie şi instituţiile implicate în procesul de donare şi serviciul naţional de transfuzie, în ansamblu.

Date de contact

Aimee Bugner: 0722390861

Victoria Irimia: 0721129619