Campanii

Obiectivele generale ale campaniilor desfasurate de FDBS

Obiectivele generale proiectelor sunt reprezentate de îmbunătăţirea percepţiei publice asupra donarii de sange, problemă de interes general pentru societatea romanească.

Acest obiectiv se realizează prin creşterea nivelului de conştientizare a tinerilor asupra crizei actuale de sânge şi promovarea noţiunilor de benevolat şi donare neremunerată.

Proiectele si-au propus, astfel, să informeze şi să motiveze tinerii să participe la donarea benevola şi neremunerată, să cultive spiritul voluntar, crescând siguranţa transfuziei de sânge.

Obiectivele specifice ale proiectelor:

  • schimbarea mentalităţii actuale negative despre donare şi benevolat;

  • informarea unui număr cat mai mare de studenti si elevi, despre donarea de sânge benevola si neremunerată;
  • sensibilizarea opiniei publice cu privire la criza actuală de sânge cu care se confruntă România si se preconizează informarea şi conştientizarea populaţiei asupra crizei actuale de sânge, subiect de interes general pentru societatea românească şi asupra necesităţii donării, îmbunătăţind în acelaşi timp percepţia pe care opinia publică o are asupra organizaţiilor neguvernamentale, aceste obiective fiind în deplină concordanţă cu obiectivele specifice ale programelor.

2012-2013